Monday, 9 May 2011

Cuti-cuti Syaukah Humaira'

Assalamualaikum....

Rindunya dekat blog ni.... dah lama x menaip.... ermmmm..... xtaw nak taip apa....^_^.. hihi

Hai....lama lagi cuti ni.... smpai bulan 7...... apa la sya nak wat????????????
nak kata bosan.... ada la juga..... huhu..... walaupon jalan-jalan keliling KL... KL la sangat....huhu.... xda la keliling... tapi KLCC... Masjid Jamek.....KLIA.... byk lagi la tempat kat KL ni dah p..... Menarik??? xda la sangat.... biasa ja..... tapi time malam2 mmg menarik.... menarik tang cahaya lampunya..... kalau kat kedah.... pembangunan byk jugak... tapi x tinggi cam kat KL ni la.........  tapi kedah tetap dihati.... hihi...^_^...

Sebenarnya bukan nak cerita pasal cuti sya sgt pon.... erm.... juz nak kongsi ckit cerita ngan sahabat2.....

Dulu..... Isu2 pasal mat rempit banyak.... la ni pon byk taw!!!

Semalam... 8/5/11... sya n family kakak.... lalu la dekat  DATARAN MERDEKA.....time tu kami on the way  nak blik rumah dekat rawang.... perghhhh.... dasyat btul..... apa yang dasyat???

DATARAN MERDEKA TU LA.....
Erm..... tu kawasan rasmi mat2 rempit.....  kerajaan buat ni sume untuk elakkan mat rempit merempit kot jalan..... jalan untuk p dataran merdeka ditutup.... sebelah kiri dari.... laluan Masjid Jamek kot..... xsilap sya la...dibuka KHAS buat mat rempit....hebat kan mat rempit la ni........ mereka di raikan.... huh.... jangan pandang sebelah mata..... kita kena terima kenyataan....buka mata luas2 yang mat rempit sekarang.... dah di naik tarafkan...mereka dah di iktiraf dalam masyarakat..... dulu depa ni xdipandang.... kalau dipandang pon.... cam pandang sampah jew.... tu dulu.... la ni??? MAT REMPIT hebat.... sapa yang buat mereka hebat?

tepuk dada.... tanya iman la weh......  xkan nak tanya nafsu???

baru2 ni... MAT REMPIT p mendaki Gunung Everest.... huh.... bukan senang....SAPA YANG BAWA P?

okey... berbalik pada cerita DATARAN MERDEKA..... lampu lip lap lip lap...

ADA APA SEBENARNYA KAT DATARAN MERDEKA TU???
mai nak cerita.....apa yang sya nampak la.... tu pon tgk kot jauh ja....

*tu kawasan rasmi mat rempit di hujung minggu....
*ada KONSERT......... siap ada skrin lg tu.......BEEEESAAAAAAARRRRRRRRRRR
*jalan ditutup.... nak bagi laluan kat mat rempit.... dibuka utk yang ber GRADUASI mat rempit jew...
*erm.... agak2 la kan berapa bajet kerajaan.... utk konsert tu....xpa2 ada dalam bajet 2011...
*kalau nak taw apa yang ada.... mai la melawat sendiri... apa sebenarnya yang ada.......??? huhu

sapa mat rempit tu???

REMAJA.....!!!

majoriti dari kalangan???
ORANG MELAYU........CINA??? INDIA????
ORANG ISLAM.......???

kalau nak taw jom tgk sndiri kat dataran merdeka la.... sapa yang ada.....

cam na la zaman akan datang.... mesti ramai mat rempit kan.... yala.... MAT REMPIT SUDAH DI IKHTIRAF DALAM MASYARAKAT....


HEBAT2

ERM.... stop kat sini dulu la....

JOM SAMA2 FIKIR.... APA NAK BUAT TIME CUTI2 NI......

NAK MEREMPIT JUGAK KA??? hohoho....^_^....